ANASAYFA / TEDAVİLERİMİZ / ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ / ZİRKONYA DİŞLER
 Zirkonyum nedir?
Doğada hiçbir zaman serbest metal olarak tek başına bulunmayan, oda koşullarında gümüşümsü beyaz renkli bir metaldir. Bir çok farklı bileşik halinde bulunabilir bunlar; Zirkonyum silikat(zirkon), zirkonyum oksittir(zirkonya)’dır. Diş hekimliğinde kuron ve köprü alt yapısı olarak kullanılan formu ise  zirkonya’dır.
    
 Nerelerde Kullanılır?
Estetik sebeplerle, beyazlatma gibi metotlarla sonuca ulaşılamayan ileri derecedeki renkleşmelerde, kalıtsal yapı renkleşmelerinin tedavisinde, rengi ve yapısı bozulmuş, aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarında, arka grup dişlerde köprü veya kaplama olarak, ön grup implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğini düzenlemekte kullanılabilir.
 Estetik Açıdan Avantajları Nelerdir?
Klasik metal alt yapılı porselen restorasyonların alt yapıları olan metaller, dişlerde yeterli kesim yapılamadığı durumlarda estetiği yeterli sağlayamaz. Bu da dişlerin cansız ve yapay görünmesine sebep olur. Zirkonya alt yapı beyaz renkli bir metal olduğu için sonuçlar yüz güldürücüdür.
 Dişetimle Uyumu Nasıldır?
Dokuyla uyumlu bir malzemedir. Klasik metal alt yapılı protezlerde, metalin yansıması sonucu dişin boyun bölgesinde görülen dişetindeki morumsu renklenme asla oluşmaz. 
 Bakımını Nasıl Yapabilirim?
Restorasyonu olmayan sağlıklı dişlerden farksızdır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelinerek oluşabilecek problemler için önlemler alınır.
 Ne Kadar Süreyle Kullanılabilirim?
Düzenli kontroller yapıldığında çok uzun yıllar kullanılabilinir. Ancak süre için net bir zaman verilemez. Dişler canlı dokulardır ve zamanla altta kalan diş dokusuna ait problemler yada zirkonya altyapılı restorasyon zamana bağlı aşınmalar meydana gelebilir. 
 Nasıl Uygulanır?
Klasik metal destekli kaplamalarda olduğu gibi diş bir miktar küçültülür ve dişeti sağlık duruma geldiğinde özel ölçü maddeleri ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir ölçü alınır. Laboratuar ortamında dişe uygun renkte zirkonya alt yapı ve üzerine porselen üst yapı işlenerek klinik ortamda dişe uyumlandırılır. Son olarak da özel yapıştırıcılar ile dişe daimi adapte edilir. Artık kendi dişinizden ayırt etmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 İşlem sırasında Dişlerimde Ne Kadar Madde Kaybı Olur?
Madde kaybı porselen laminaya göre fazladır. Klasik metal destekli porselen restorasyonlarla aynıdır. Normal diş yüzeyinizden 1,5 - 2mm arasında bir preparasyon yapılır.
   
 İşlemler Sırasında Ağrı Hisseder miyim?
Lokal anestezi altında gerçekleşen preparasyon esnasında anestezinin dışında ağrı hissedilmez. Sonrasında diş renginde geçici bir kaplama yapılarak sıcak ve soğukta sızlamanın önüne geçilir. Hastaların çok az bir kısmında hafif bir sızlama görülür ancak genel olarak sıkıntı yaşanmadan süreç tamamlanır. 
 Tedavi Süresince Estetik Açıdan Bir Sorun Yaşar mıyım?
Malzeme olarak akrilikten yapılan geçici kuron ve köprüler kuvvete dayanıksızdır ancak renk uyumları ve şekil olarak sizi yeterince tatmin edecektir.
 Ne Kadar Zamanda Tedavi Sonuçlanır?
Diş etleri sorunsuz olan hastalarda 1 hafta - 10 gün içerisinde işlem tamamlanır. Hastaların beğenisine göre hekim ve hasta her iki tarafın da memnuniyeti sağlanana kadar bir kaç prova eklenebilir. 
 Diş eti Hastalığı Olanlarda Uygulanabilir mi?
Öncelikli olarak diş eti hastalığı giderilmelidir. İyileşme sağlandıktan sonra uygun kesim ve yapıştırma işlemleriyle yapıldığında  diş etine her bakımdan çok uyumludur ve hastaların yüzünü güldüren sonuçlara ulaşılır.