ANASAYFA / TEDAVİLERİMİZ / ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ / DİŞ BEYAZLATMA
 Kaç Çeşit  Beyazlatma Yöntemi Vardır?
4 farklı yöntem bulunmaktadır.
1)Ev tipi Beyazlatma
2)Ofis tipi Beyazlatma
3)İç Beyazlatma
4)Kombine Beyazlatma (Hem ev hem ofis)
 En Etkili Yöntem Hangisidir?
En etkilisi kombine beyazlatmadır.
 Ev Tipi Beyazlatma Nasıl Uygulanır?
Ölçü alınarak hasta için beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda beyazlatma jeli ( % 10–15 ‘lik karbamid peroksid) uygulanır. Tedavi, plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün sürecek şekilde uygulanır. Dikkat edilmesi gereken husus jeli fazla uygulamamaktır aksi takdirde plak içinden taşan jel diş etlerini tahriş eder. Uygulama sonrası kesinlikle renkli gıdalar tüketilmemeli ve sigara içilmemelidir.
 Ofis Tipi Beyazlatma Nasıl Uygulanır?
Klinikte uygulanan, zaman kısıtlaması olan hastalar için uygun bir yöntemdir. Çok daha kısa sürede etkin bir beyazlama sağlar. Diş hekimi tarafından öncelikle yumuşak dokuların jellerden zarar görmemesi için izolasyon sağlayan kremlerle diş etleri izole edilir. Ardından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli UV ışını ya da lazer yardımıyla aktif hale getirilir ve beyazlama  ortalama 1 saat sürer. Uygulama sonrası kesinlikle renkli gıdalar tüketilmemeli ve sigara içilmemelidir.
 
 Kombine Tipi Beyazlatma Nedir?
Hem ofis hem de ev tipinin beraber uygulandığı yöntemdir. Ofisde uygulandıktan sonra 2-3 gün ev tipi beyazlatma ile işlem desteklenir.
 İç Beyazlatma Nedir?
Kanal tedavisi sonrası renkleşen dişlere uygulanır. Dişteki dolgu uzaklaştırılır. Açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır. Sonra diş, geçici dolgu ile sıkıca kapatılır.İstenilen renge ulaşıncaya kadar seanslar  tekrarlanır.
 İç Beyazlatmanın Dişe Bir Zararı Var Mıdır?
Kanal dolgusunun çok iyi izole edilmesi gerekir. İyi izole edilmişse bir zararı yoktur.
 Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Var Mıdır?
Beyazlatma sonrası dişler de az da olsa hassasiyet olabilir. Bu hassasiyet; havaya, çok sıcak -soğuk yiyecek ve içeceklere karşı olabilmektedir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyetin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulmalıdır.
 
 Dişler Nasıl Beyazlar?
Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri içerisindeki (karbamid peroksit)  ile yer değiştirmesi sonucu oluşur.
 Dişlerin Beyazlaması Ne Kadar Sürer?
Beyazlama süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ortalama süre 2-3 haftadadır. Dişlerde sarılaşma grileşmeden ne kadar çok ise beyazlatma o kadar etkili olabilmektedir. Antibiyotik kullanımına bağlı oluşan grileşmelerin beyazlaması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süre gerektirebilir.
 Beyazlatma Plağını Temizlemem Gerekir mi?
Plak kullanıldıktan sonra sıvı sabun ile yıkanmalı ve iyice durulanıp size verilen kutuda muhafaza etmelisiniz.
 Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?
Beyazlatma sonrasında zamanla renk değişimi eskiye dönmeye başlar. Bu süre hastanın renkli sıvılar (çay-kahve-şarap-kola ) ve sigara kullanımına göre değişir  6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alır. 4-6 ayda bir 1 ya da 2 seans ile desteklenebilir.
 Beyazlatma Sırasında Dikkat Etmem Gereken Hususlar Nelerdir?
Beyazlatma süresince çay-kahve-şarap-kola gibi renkli sıvılar  ve tütün mamüllerinden kesinlikle uzak durulması gerekir. Kullanılması durumunda işlem ters reaksiyon gösterir ve dişler renkleşir.
 Lazerle Beyazlatma Nedir?
Diş mine yüzeylerine uygulanan beyazlatma ajanının aktivasyonunu sağlamak ve süreyi kısaltmak için kullanılan yöntemdir.
Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma niye tavsiye edilmez?

Bu konuda bir araştırma yapılmamıştır ama üretici firmalar bu işlemin hamile ve emziren annelerde yapılmasını tavsiye etmezler.
Beyazlatma jeli kaplama, porselen kuronlarımı da beyazlatır mı?
Jel sadece restorasyonsuz dişleri bir bütün olarak beyazlatır. Var olan dolgu ve kuronların beyazlatma sonrası değişimi gereklidir.